Nuna autosjedalice: AACE i Myth-i

Svijet dječije i baby opreme je šarolik, izbor je nemoguće veliki a informacija sa svih strana ne nedostaje.

Zahvaljujući društvenim mrežama, tačnije instagramu i ekipi slovenskog dućana Mali zakladi (koji je jednostavno predivan) još u „bebećim“ danima Robija upoznala sam se s nizozemskim brendom Nuna, čiji proizvodi nude jednostavnost, sigurnost i fleksibilnost.

Nuna Leaf Grow, kućna sjedalica u obliku lista je još uvijek svakodnevno u upotrebi u našem domu a bez putnog krevetića ne idemo nigdje.

Od ljetos se dječaci voze u Nuna autosjedalicama a u nastavku ovog posta vam donosim osnovne karakteristike oba modela i naše iskustvo.

Nuna autosjedalica AACE 2/3 (15-36kg)

Nuna AACE sjedalica je prilagođena za djecu od 3 do 12 godina jer njen „3D Growth“ sistem omogućuje da raste zajedno s djetetom  i prilagođava mu se bez obzira na njegovu dob.

Ova autosjedalica ima opciju prilagođavanja visine uzglavlja u čak 10 položaja (podešavanjem visine se automatski podešava i širina naslona), a dubina sjedala je podesiva kroz tri položaja. Veća i starija djeca autosjedalicu mogu koristiti bez naslonjača, što znači da smo s sjedalicama za Robija – završili.

U sebi ima integriran ISOFIX sistem i postavlja se jednom rukom i jednim klikom (ne mogu se pohvaliti kako sam ju sama postavila jer se tim stvarima ne bavim, prava sam šeprtlja ali sam svjedočila kako je muž postavio za čas posla i kako je redovno prebacujemo u auto mojih roditelja u minut i pol).

Navlaka je periva i materijali su jako zahvalni za održavanje, što je meni jako bitno obzirom da u autu, posebno kada putujemo za BiH kod mojih roditelja, uvijek su i neki keksići i pereci u igri. Uz autosjedalicu dobijete i držač bočice koji osim što je dosta praktičan je djeci super zanimljiv, iz nekog razloga.

*Nuna AACE ima ukupnu ocjenu „dobar 1.9“ na ADAC/Stiftung Warentestu.

* Dimenzije autosjedalice (duljina x širina x visina): 44 -68.8 cm x 51.5 – 56.2 x 63.2 – 84.9cm

*Težina – 7.1kg

*Autosjedalica Nuna Myti je testirana u skladu s normom ECE R129/02

Nuna autosjedalica Myti iSize 1/2/3 (9-36kg)

Nuna autosjedalica Myti iSize dijete prati na putovanju od njegovog devetog mjeseca života pa do 12 godina. Ova funkcionalna i prilagodljiva sjedalica je dobitnica i Red Dot Award za 2019 godinu.

Sigurnost i sigurno postavljanje Myti iSize autosjedalice jamči Isofix, sigurnosni pojas Toptether, 5-točkovni sigurnosni pojas sjedalice za djecu težine do 19,5kg (iza toga se koristi tritočkovni sigurnosni pojas automobila).

Za najmlađe putnike u dobi od 9 mjeseci do 3 godine starosti u kompletu s autosjedalicom dolazi meki potporni jastuk za glavu , kralježnicu i lumbalni dio. Sve navlake su perive u stroju za pranje rublja.

2D Growth sistem omogućuje automatsko prilagođavanje širine autosjedalice u 9 mogućih položaja obzirom na visinu uzglavlja a po nagibu je podesiva u tri položaja. Sigunost u vožnji jamči čelični okvir i otporna plastika, svestrana bočna zaštita i patentirana memorijska pjena  Taylor Tech koja pruža dodatnu sigurnost u slučaju bočnog sudara.

*Dimenzije autosjedalice (duljina x širina x visina): 53.4 cm x 51 – 55 x 64.9 – 82.2cm

*Težina (ne uključuje potpori jastuk) – 13kg

*Autosjedalica Nuna Myti je testirana u skladu s normom ECE R129/02

Obje autosjedalice su okrenute u smjeru vožnje

U prethodnih par mjeseci koliko se dečki voze u sjedalicama i više su nego zadovoljile naša očekivanja. Dečki se ne žale a njihova udobnost je odmah iza kriterija sigurnosti. Nije ni na odmet ni to što su dizajnom zaista prekrasne. Činjenica da rastu uz dijete i da ih možemo koristiti duži period je posebna prednost.

Nadam se da će nekome sve ovo biti od koristi.

Hvala što čitate.

1