Zašto volim Ergobaby Metro+

U prvoj trudnoći svi ponavljaju kako nemaš pojma što te čeka, vrlo nepromišljeno prepadaju pričama i iskustvima neke tamo Mare. Daju nepitane savjete, često nerazumne kao onaj poznati: „Naspavaj se dok možeš“, kao da je san nešto što se uspješno skladišti pa izvlače zalihe po potrebi.

S druge strane, ti sama ne znaš što te čeka i naravno da te s vremena na vrijeme, i bez stotine tuđih prepričanih iskustava, ulove strah i panika.

Kada dođe vrijeme za biranje obavezne opreme za bebu, uz toliko različitih mišljenja i toliko izbora koji danas (na sreću) imamo može ti se učiniti da si totalno izgubljena.

Barem sam ja bila.

Iskrena da vam budem, na kraju od toliko informacija sam odustala od svega pa smo za Robija kupili samo neophodno: krevetić i kolica.

3u1 kolica.

Sad bih vam mogla pisati kako sam kupila kolica jer imaju stotine nagiba, vožnje okrenute u svim smjerovima, ovakvih ili onakvih točkova s posebnim amortizerima, koja se zatvaraju jednom rukom, s bezbroj džepića, torbi za prematanje uključenih u cijenu i iako su sve to nabrojano imala – ja sam kupila ona kolica koja su mi bila lijepa.

Ma nisu mi bila lijepa, bila su prekrasna.

Kolica jednostavnih linija u bordo boji, bombončić. Bombončić od samo 12kg +.

Vozila sam ih kraće nego što smo ih otplaćivali jer kolica danas koštaju taman toliko da je olakšanje kupiti ih na rate.

Nisam razmišljala kuda i po kakvim terenima ću ih voziti, kako ću ih nositi uz silne stepenice grada Dubrovnika, hoće li mi zauzeti cijeli prtljažnik niti sam razmišljala o djetetu koje će dobijati na kilaži.

Živjela sam u malom balonu, planirala kako ćemo i dalje živjeti kao i do tada, putovati, skitati i više nego prije, jer hej – pa porodiljni.

Sve mi se, kako kažu, samo kazalo. I to vrlo brzo.

Putovati s klincima nije teško niti je naučna fantastika ali je drugačije. Barem na početku nosiš i što ti treba i ne, pelene, maramice, kreme, najdraže igračke, rezervnu robicu, kašice, voće i čuda. Vrlo brzo shvatiš da je rutina tvoj najbolji prijatelj. Rutina je taj mali osigurač koji spriječava plakanja, nerovozu i tantrume i da sve možeš i smiješ osim preskočiti vrijeme popodnevnog spavanca.

Na hrvatsko tržište Ergobaby Metro kolica su došla 2018 i od tada traje ta moja ljubav, bez imalo pretjerivanja.

Lagana, kompaktna i jednostavna kolica koja su must have za obitelj u pokretu. Teška tada niti 7 kg, sklopiva/rasklopiva jednom rukom u samo jednom potezu (znam da sada ovo zvuči kao top shop reklama ali zaista je tako), lako stanu u prtljažnik autobomila, kao ručni prtljag u avion, u shopping kolica supermarketa…

Kolica su bila solidno postavljena i iako je vrlo nezahvalno meni govoriti da su bila jako udobna (jer nisam se ja vozila u njima) činjenica da je Robi spavao bez problema satima u kolicima koja se mogu spustiti u nulti položaj i da je podesivi dio za noge na neki način „produžavao“ kolica, još smo ih dugo nosili sa sobom i kada se prestao voziti u njima, samo kao sigurno mjesto za njegovu popodnevnu dremku.

Ta prva verzija Ergobaby kolica, iako je imala svoje nedostatke koji su unaprijeđeni sljedećim modelom iz 2020 godine su meni bila idealna. Toliko idealna da sam sa sljedećim djetetom opet koristila ta ista,„stara“ kolica, uz dodatak korpe za novorođenče.

Ergobaby kompanija jako cijeni mišljenje svojih kupaca što su dokazali još jednom, unaprijeđujući sve što su roditelji naveli kao nedostatak prethodne verzije kolica u novim  Metro+ kolicima, koja sam odmah po predstavljanju i ja dobila priliku probati, testirati i dati svoje mišljenje.

Ergobaby je zadržao sve opcije Metro kolica koje su bile praktične i zbog kojih sam ih ja osobno voljela poput sklapanja jednom rukom,  prostranog pretinca sa stražnje strane kolica, dugog krovića s UPF 50+ zaštitom, velike košare za stvari, mrežicom za cirkulaciju zraka i idealnog položaja za spavanje, a dodao nove koje olakšavaju svakodnevnicu.

+ veća udobnost i jača podstavljenost kolica  

Nosivost Metro kolica više je nego dovoljna jer je testiran do 22 kg. Iako vjerovatno nećete voziti dijete od 22kg u kolicima, čvršća konstrukcija znači i bolju stabilnost i izdržljivost na najrazličitijim terenima.

Neovisni institut za testiranja utvrdio da su Metro kolica “najjače podstavljena ultra kompaktna premium kolica na tržištu” a njihovu udobnost potvrdio je i njemački AGR Institut koji im je dodijelio certifikat “zdrava za leđa” roditelja i djeteta.

+ visinom prilagodljiva teleskopska ručka od umjetne kože – do 105 cm 

Ako pitate mog muža što je najbolje na novim kolicima on će reći visinom prilagodljiva ručka, što je i razumljivo za sve sa +185cm visine.

+ ležeći položaj s naslonom koji se spušta do 175°

Metro+ kolica su dizajnirana tako da sami podešavate nagib koji želite, od sjedećeg do potpuno ležećeg i svih opcija između. Oslonac za noge također ima mogućnost podešavanja nagiba i dosta je dug pa noge ne vise kada dijete spava u kolicima.

+ mogućnost postavljanja autosjedalice uz pomoć adaptera 

Uz pripadajuće adaptere, na Metro+ možete postaviti 0+ modele autosjedalica BeSafe, Maxi Cosi, Cybex i Nuna.

+ gnijezdo za novorođenče koje se jednostavno napravi bez potrebe da se posebno kupuje košara za novorođenče 

Neću reći da su kolica 3u1 nepotrebna ili da su jednako udobna/kvalitetna kao kolica poput ovih „pero lake kategorije“. Ali ću reći da se kolica svakako kupuju prema preferencijama roditelja i njihovom životnom stilu.

Zamisao je da nam kolica olakšaju život s bebom, a ne otežavaju (bukvalno).

S Tiborom od prvog dana koristim samo Ergobaby Metro kolica i ne, ne mislim da mu je kao bebici bilo neudobno. Novi model Metro+ sadrži skrivene pregrade pomoću kojih, za svega nekoliko sekundi, kolica se pretvore u gnijezdo za bebu. Tako da, ako ih planirate za bebu od rođenja, to što ne trebate kupovati dodatne nastavke je itekako velika prednost.

Zbog svih navedenih unaprijeđenja novi Metro+ se „udebljao“ za jedan kilogram i teži 7,8kg.

Ako tražite kompaktna kolica udobna za mališane ali i za vas,  prejednostavna za korištenje koja možete koristiti od rođenja (s integriranim gnijezdom ili autosjedalicom) i koja će zauzimati sklopljena jako malo prostora onda je Ergobaby Metro+ idealan za vas.

Novi Metro je dostupan na Ergobaby prodajnim mjestima kao i na službenom webu www.ergobaby.hr i www.najnaj.eu.

3
1 Response
  • Nikolina Matić
    8 lipnja, 2021

    Ja sam potpuno nezainteresirana za priču o ikakvim kolicima,ali kad ti to pišeš pročitam da i ne skužim?,a žene!!!