KARCHER: Čisto ti dobro dođe

Featured

Prethodnih mjesec dana je u Karcher shopu u Dubrovniku na snazi akcija od 15% popusta na sve njihove proizvode.

Karcher ima dvije linije proizvoda: Proffesional liniju i Home&Garden liniju proizvoda.
Prva je uvijek u sivoj boji dok je druga u prepoznatljivoj žutoj.

Dodatna kategorija koju imaju u ponudi je Premium linija Home&Garden proizvoda koji su bijele boje i od osnovne linije se razlikuju po broju dodataka koje dobijate. Uz proizvod iz Premium linije ćete dobiti, pored osnovnih dodataka, dodatne koje inače zasebno kupujete za Karcher uređaje. U startu ćete Premium proizvod skuplje platiti ali ipak je isplativije nego odvojeno kupovati dodatke koje dobijete.

Uopće nismo vagali dali  ćemo izabrati Karcher ali smo dugo vagali za koji uređaj ćemo se prvo odlučiti.

Ja sam navijala za štapni usisavač jer i dalje mislim da nam je najveća greška što ga nismo kupili kada samo dobili djecu: usisavanje iza svakog obroka i svake užine mora biti mnogo jednostavnije kada je usisavač na dohvat ruke. Davor je zdušno navijao za parni čistač, a kako on uglavnom meni prepušta donošenje odluka vezanih za kućanstvo i baš rijetko insistira na nečemu, i ruku na srce mnogo je više od starta oduševljen procesom kupovine Karcher uređaja o kojima zna sve i svašta, prepustila sam mu odluku.

Tako je parni čistač SC 5 EasyFix PREMIUM došao s nama doma.

Na njegovu sreću (mislim i na Davora i na parni čistač) nisam ni najmanje požalila.

SC 5 EasyFix Premium je najjači parni čistač u svojoj klasi (tlak pare 4,2 bara) i  ima raznovrsnu opremu uz koju je čišćenje pjesma. Stvarno, pjesma.

Dolazi uz podnu mlaznicu EasyFix s fleksibilnim zglobom i dvije krpe od mikrovlakana koje se jednostavno pričvrste čičak sustavom. Na ručnu mlaznicu se stavljaju četke koje također dolaze u Premium modelu, veća i manja, kao i power mlaznica Nozzle, moja miljenica uz koju sve fuge i uski, inače teško dostupni kutevi i usjeci bivaju očišćeni za čas posla.

Ali znate kako kažu na topshop prodaji, to nije sve.

U Premium paketu dolazi i nastavak za osvježavanje tepiha, kao i opcija za priključenje pegle.

Uz SC5 i njegove dodatke možete očistiti skoro pa sve površine u kući bez potrebe za korištenjem ikakve kemije a riješit ćete se 99.99% bakterija. Intenzitet pare se regulira u 4 stupnja, spremnik je zapremine 1,5l i bez isključivanja uređaja se jednostavno nadopunjuje.

Nakon mjesec dana upotrebe SC5 EasyFix parnog čistača ja mu nisam našla apsolutno niti jednu zamjerku. Ali zato Davor jeste, kabel nije izvlačni (niti kod jednog njihovog aparata nije), tako da računajte da morate smotati taj kabel nakon korištenja i spremiti u, ta to predviđeno, udubljenje.

Zamislite samo tog bezobrazluka… 😉

SC5 EasyFix je „samo“ parni čistač, njime ne možete usisavati kao ni dubinski čistiti tapacirani namještaj  a za tvrdokornu masnoću ćete morati koristiti i odmašćivač.

Ukoliko tražite rješenja za prethodno navedeno,  Karcher u ponudi ima i parni usisavač SV7, koji usisava, briše pod na mokro, odnosno čisti parom i još ga potom i suši.

Za uređaj za dubinsko čišćenje Karcher ima rješenje , verziju popularnog Puzzi-ja iz Professional linije u seriji SE – usisavača za pranje, koji uz pomoć tlaka duboko u vlakna ubrizgavaju sredstvo za čišćenje RM 519 otopljeno u vodi te ga ponovo usisavaju zajedno s rastvorenom nečistoćom.

Njima možete očistiti tepihe, presvlake, madrace i autosjedalice.

Davor sada navija upravo za jedan uređaj iz SE linije ali sada je moj red i nemam namjeru (opet) odustati od  štapnog usisavača.

*Karcher shop Dubrovnik akciju od 15% ima još par dana, točnije do 04/10/2023.

0